SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB RASMI

SMK KAMPUNG GELAM, MELAKA

WARGA PENDIDIK SMK KAMPUNG GELAM 2017

TANGGUNGJAWAB :: KUALITI :: PRODUKTIF

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH

TANGGUNGJAWAB :: KUALITI :: PRODUKTIF

SMK KAMPUNG GELAM 2017

KM 13 KG GELAM, 76400 TG KLING, MELAKA

SMK KAMPUNG GELAM, MELAKA

Km 13 Kg Gelam, 76400 Tanjong Keling, Melaka.

Blog Archive

Thursday, May 20, 2010

Pencapaian pasukan Kriket sekolah

Tahniah kepada pasukan kriket sekolah yang walaupun pertama kali menyertai kejohanan peringkat MSSM Negeri Melaka tetapi telah berjaya ke  separuh akhir. Pasukan bimbingan cikgu Rashid Yassin telah berjaya  sampai ke peringkat separuh akhir dan menduduki tempat keempat dari penyertaan 10 buah pasukan . 


Wednesday, May 19, 2010

Ceramah JPJ

Pada jam 230 petang hari ini di dewan sekolah semua pelajar diberi ceramah mengenai keselamatan jalanraya dan undang-undang yang berkaitan dengannya .Ceramah disampaikan oleh seorang pegawai dari Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia  JPJ.Pelajar juga diberi pendedahan tentang kaedah yang betul menunggang basikal dan motosikal dan juga ciri-ciri keselamatan dan tanggungjawab pejalan kaki .Tayangan slide dan keratan berita akhbar banyak memberi mesej positif kepada pelajar dan guru .

Tuesday, May 18, 2010

Selamat menjalani peperiksaan pertengahan tahun

Pelajar tingkatan 5 sedang menduduki peperiksaan pertengahan tahun yang diadakan secara serentak di Melaka..Bagi pelajar tingkatan 1,2 dan 4, peperiksaan akan bermula pada minggu hadapan..
Terima kasih diucapkan kepada para pelajar tingkatan 5, walaupun sedang menjalani peperiksaan penting kerjasama yang anda semua tunjukkan sempena sambutan  
Hari Guru peringkat Sekolah Kali pertama  
amat bererti buat guru-guru SMK Kg. Gelam..

Monday, May 17, 2010

Sambutan hari Guru

Sambutan hari guru kali pertama sekolah kita berlangsung hari ini 17 Mei 2010 dengan aturcara seperti berikut:

  • pembacaan perutusan KPPM dan Menteri Pelajaran
  • Ucapan pengetua, wakil guru dan pelajar
  • lawatan YB Datuk Haji Idris b. Harun Ahli Parlimen Tangga Batu
  • Perlawanan persahabatan guru dan murid
  • Persembahan pelajar dan guru 
  • Jamuan guru 
Warga sekolah berasa sungguh bertuah kerana dikunjungi YB Datuk Hj Idris Harun yang menyampaikan ucap selamat hari guru untuk semua guru dan menyampaikan cenderamata untuk semua guru. Kunjungan YB bersama ahli rombongan disambut oleh YDP dan naib YDP PIBG sekolah .
Koleksi Foto hari guru di Face Book sekolah

Sunday, May 16, 2010

Gotong Royong PerdanaProgram gotong perdana kerjasama PIBG dan sekolah dengan Datuk Bandar MBMB  sebagai penaung program telah berlangsung dengan jayanya pada Sabtu 15 Mei 2010. Program bermula seawal jam 730 pagi dengan senam robik beramai-ramai dipimpin staff Pusat Kecemerlangan Korektioal Penjara malaysia dan kemudian dirasmilan oleh wakil MBMB Tn Hj Aziz Majid Pengarah Bahagian  Pengurusan Antarabangsa dan Koperat .Perasmi juga telah menanam pokok gelam bersama YDP PIBG sebagai gimik pelancaran.Terima ksih untuk semua guru, ibubapa, pelajar, AJK PIBG ,Jabatan Bomba, MBMB, JKR, Southtern West dan semua penyumbang yang menjayakan program ini.