SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB RASMI

SMK KAMPUNG GELAM, MELAKA

WARGA PENDIDIK SMK KAMPUNG GELAM 2017

TANGGUNGJAWAB :: KUALITI :: PRODUKTIF

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH

TANGGUNGJAWAB :: KUALITI :: PRODUKTIF

SMK KAMPUNG GELAM 2017

KM 13 KG GELAM, 76400 TG KLING, MELAKA

SMK KAMPUNG GELAM, MELAKA

Km 13 Kg Gelam, 76400 Tanjong Keling, Melaka.

Blog Archive

Friday, November 19, 2010

SELAMAT BERCUTI


Selamat bercuti kepada semua warga SMeK-G..
Berakhirnya persekolahan bagi tahun 2010 diakhiri dengan majlis izin restu pelajar calon sulung SPM pada sebelah pagi dan perhimpunan di dewan utama SMeK-G pada tengahari..Sempena itu juga diadakan penutupan Prolep dan majlis penyampaian hadiah diikuti salam salaman antara guru dan pelajar.

Kepada guru-guru yang bakal berpindah, hari ini merupakan hari terakhir sebelum melangkah ke tempat baru. Diharapkan Puan Nurul Nadiah, Mr.Nicholas Roy, Puan Lan dan En.Mohd Nur Najmie meneruskan kecemerlangan di tempat baru..Namun jangan dilupakan kami disini..apa yang baik jadikan  kenangan indah...apa yang buruk jangan disimpan di hati..

Selamat Pengantin Baru juga untuk bakal pengantin pada masa cuti sekolah ini iaitu Cikgu Ungku Khairunnisa dan cikgu Mastura ....
Selamat maju jaya juga diucapkan kepada Guru GSTT, En.Mohd Qayyum, Cik Mastura dan Puan Normala..InsyaAllah ada umur kita bertemu lagi..

Kepada pelajar tingkatan 5, selamat berjaya dalam peperiksaan SPM..semoga kecemerlangan bakal diperolehi..ALL THE BEST!!!!

Thursday, November 18, 2010

gambar kenangan guru-guru+ Upacara sembelih ayam


Acara menarik telah dilaksanakan di sekolah pada hari ini.
Guru-guru SMeK-G bergaya di hadapan kamera untuk gambar kenangan bagi sesi 2010.
Selepas itu, upacara menyembelih ayam pula menyusul. Sebanyak 15 ekor ayam telah disembelih di SMeK-G.

Yang lebih menarik lagi, para pelajar berpeluang mencuba menyembelih ayam-ayam tersebut dengan panduan daripada Ustaz Halim. Pelajar-pelajar tidak berganjak dari tempat duduk masing-masing untuk menonton acara ini. Meskipun kelihatan takut-takut, para pelajar mencuba juga. Tidak kurang hebatnya pelajar perempuan turut beraksi berani dengan menunjukkan skil menyembelih masing-masing.

Alhamdulillah, semua ayam-ayam itu berjaya disembelih dengan cara yang betul. Para pelajar juga membantu guru untuk memasak pula ayam yang telah disembelih menjadikan suasana sekolah pada hari ini seperti gotong royong. Suasana yang sudah jarang untuk berlaku dewasa ini. Sesungguhnya aktiviti pada hari ini banyak memberi pengalaman berguna kepada anak-anak pelajar. Syabas dan tahniah kepada semua warga SMeK-G.

Tuesday, November 16, 2010

Peristiwa akhir penggal

Isnin
Mesyuarat Agung koperasi 
Penyampaian hadiah koku 
Penyampaian hadiah karnival sukan
Kursus komputer ALK koperasi
Selasa:
Jamuan pengawas
Jamuan kelas 
Rabu: Hari Raya Aidil Adha 
Khamis:
Sesi bergambar guru 
Mesyuarat guru akhir tahun
Penyembeihan ayam T3
Jumaat;
Bacaan Yassin
Gotong royong
Majlis Restu Ilmu F5
Penutup program F3
Perhimpunan akhir